Spring naar inhoud

110327

27 maart 2011

De meeste, zo niet alle, bovennatuurlijke verschijnselen
doen zich voor in een bovennatuurlijke omgeving, te weten:
de interpretatiekosmos van de menselijke geest.

Advertenties

From → Uncategorized

5 reacties
 1. Er zijn geen bovennatuurlijke verschijnselen. Er zijn alleen maar zaken die we op dit moment nog niet kunnen verklaren.

 2. Alle Niklas, alle!

 3. Wat dacht je van dromen?

 4. Hier is duidelijk een aantal exacte geesten aan het woord. Alles is op den duur verklaarbaar. Ik moest even denken aan een heleboel andere dingen, zoals inspiratie, geweten, vooruit kunnen zien (mijn eigen moeder had dat soms en ik heb ervaren dat daar echt iets bijzonders gebeurde). Maar dat spreekt jullie duidelijk niet aan. En dus hebben jullie gelijk. šŸ™‚

 5. Niklas permalink

  @Plato: Denk niet dat ik vanaf het begin sceptisch geweest ben omtrent alle “bovennatuurlijke” of “paranormale” verschijnselen, integendeel. Ik heb ooit gedacht dat ik, exact op het moment dat mijn stiefbroer aan boord van een marineschip ver weg in het buitenland mij een brief schreef, hem een brief begon te schijven. Later bleek dat hij zich een paar dagen vergist had in de datum… (“een brief? wat is dat” vragen de kinderen van nu)
  Maar werkelijk vooruitzien kun je pas vaststellen onder bepaalde, goed controleerbare omstandigheden. Je moet dan ook vergelijken hoe vaak een voorspelling correct was en hoe vaak niet correct.
  En dat geldt voor alle “bovennatuurlijke” verschijnselen.
  Er is veel onderzoek gedaan op dit gebied, maar tot nog toe zijn de “positieve” resultaten steeds door de mand gevallen, b.v. vanwege bevooroordeelde interpretatie (doel-redenering) en gesjoemel.
  Ook heeft niemand, ondanks de vele pogingen, de door James Randi uitgeloofde 1 miljoen dollar, voor het aantonen van beweerde paranormale talenten, kunnen incasseren…
  ( http://nl.wikipedia.org/wiki/James_Randi_Educational_Foundation#Publiciteit )

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: